Da li se često osećate iscrpljeno i umorno? Da li vam se stalno spava, nemate dovoljno energije? Ovo su sve simptomi koji ukazuju da je pravo vreme da osvežite svoj organizam i promenite način života.

Izabrali ste pravi način, detoksikacija organizma prirodnim putem je najbolji i najzdraviji način da oporavite i preporodite svoje telo, da izbacite otrove kojih je sve više u našem okruženju i vratite staru energiju i vitalnost.

Poslednjih godina sve više se priča i piše o detoksikaciji, raznim detoks dijetama i čišćenju organizma. Na svakom koraku se priča o tome, pogotovu u periodima nakon praznika kada se najviše jede i pije. Ali, da li stvarno znate šta je i zašto je potrebna detoksikacija?

Detoksikacija organizma – borba protiv toksina i parazita

Nije slučajno što se sve više širi svest o zdravlju, detoksikaciji i raznim dijetama. Način života u 21. veku mnogo je uticao na kvalitet životne sredine i namirnica. Toksini su otrovne supstance koje štete našem organizmu. Ukoliko se bubrezi zasite većom količinom toksina, neće moći da ih obradi i ostaće u našem telu zarobljeni u masnim naslagama.

Danas je gotovo nemoguće izbeći kontakt sa raznim otrovima kojih ima svuda oko nas. U vazduhu, vodi, hrani svuda smo izloženi otrovima.

Sve je postalo instant, izmišljaju se razni preparati i hemikalije koje navodno ubrzavaju i olakšavaju proces uzgoja voća i povrća, ali znatno utiču na kvalitet proizvoda. Još jedna loša strana korišćenja pesticida je i zagađivanje vazduha, na koji dodatno utiče sve veći broj fabrika i motornih vozila.

Kada ih već ne možemo zaobići, možemo se pobrinuti da smanjimo njihov negativan uticaj na razne procese u organizmu.

Najbolja prirodna detoksikacija organizma

Ono što je osnovno da znate na početku, brza detoksikacija organizma ne postoji. Detoksikacija, odnosno čišćenje, organizma je proces koji traje duži period. Prema raznim istraživanjima potrebno je minimum godinu dana da se telo očisti od otrova i da se ćelije regenerišu.

Uvek birajte detoksikaciju organizma prirodnim putem, što podrazumeva promenu ishrane i načina života. Da li ste spremni na taj korak?

S obzirom da toksine ne možemo skroz zaobići, možemo smanjiti njihov unos i potruditi se da onemogućimo njihove negativne posledice na naš organizam. Borba protiv toksina nije laka, zato napravite plan i počnite već danas, ne čekajte sutra ili prvi ponedeljak.

Pre svega, izbacite iz upotrebe hranu i piće koje ime negativne efekte na zdravlje. To su gazirani sokovi, slatkiši, belo brašno (hleb, testenine) i uopšteno proizvodi koji sadrže složene ugljene hidrate i masti.

Oružje koje trebate koristiti u ratu protiv otrova (parazita i toksina) su:

 • organsko voće i povrće,
 • orašasti plodovi,
 • neprerađeno meso,
 • fizička aktivnost (trening),
 • mineralna voda.

Kao što vidite, spisak nije dugačak. Vrlo je jednostavno i svi to već generalno znamo. Samo je potrebno da napravite prvi korak. A brže i bolje rezultate detoksikacije moguće je ostvariti uz pomoć jednog čarobnog napitka.

Čarobni napitak za detoksikaciju organizma – Zeleni sok od ječma

S obzirom koliko različitih vitamina, minerala, enzima, aminokiselina i drugih nutrijenata sadrži zeleni sok od ječma, slobodno možemo reći da je čaroban napitak. Osim potpune detoksikacije, pozitivno deluje na:

 • jačanje imuniteta,
 • varenje i probleme sa stolicom,
 • malokrvnost,
 • holesterol u krvi,
 • krvni pritisak,
 • elastičnost krvnih sudova,
 • stabilizaciju pH vrednosti.

Sok od ječma se kombinuje sa omega 3 masnim kiselinama. To su esencijalne masti, što znači da ih naše telo ne može samo proizvesti, pa ih moramo unositi putem ishrane, ali i putem raznih suplemenata. Izuzetno su važne za normalno funkcionisanje našeg organizma.

Osnovna prednost zelenog soka od ječma, što za razliku od ostalih preparata i suplemenata u vidu tableta i paškova koje možete pronaći u apotekama, ima pozitivan efekat na kompletan organizam.

Zeleni sok od ječma – Način pripreme i konzumiranja

Sok od ječma se od ostalih suplemenata razlikuje ne samo po pozitivnim efektima, već i po načinu čuvanja i pripreme. Dostavlja se u vidu zaleđenih kuglica, a takođe se mora čuvati u zamrzivaču. Na taj način čuvaju se sva svojstva duži vremenski period.

Za pripremu potrebna vam je mineralna negazirana voda i staklena čaša. Stavite nekoliko zaleđenih kuglica u čašu, sipajte vodu i mešajte dok se ne rastope.

Ako je napitak mnogo hladan, možete ga ugrejati. U neku posudu sipajte vruću vodu do 40 stepeni i staviti čašu u nju dok se ne ugreje dovoljno da možete popiti. I to je to, za par minuta imate čarobni napitak koji će već nakon 10ak dana pružiti prve pozitivne efekte.

Da bi efekat bio potpun, sok popijte ujutru odmah nakon što ustanete, pre konzumiranja vode ili hrane, na prazan želudac. Nakon popijenog soka potrebno je da organizam miruje 30 minuta pa tek onda možete da jedete ili pijete.

Online poručivanje zelenog soka od ječma

Ovaj čarobni napitak od ječma možete nabaviti samo na jedan način, online poručivanjem putem našeg sajta. Poručivanje je vrlo jednostavno, a ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte.

Svaka kuglica ima svoju ambalažu, a u kutiji se nalazi 36 kuglica. Jedna kutija je dovoljna za mesec dana, a cenu i detaljnije informacije pronađite na stranici “Zeleni sok od ječma”.