Antiseptik iz prirode

Ulje divljeg origana je vekovima poznato kao najjači prirodni antibiotik i antiseptik. Sadrži mnoge zaštitne supstance čiji jedinstveni balans omogućava njihovo sinergističko dejstvo.

Najznačajnija aktivna supstanca ulja je karvakrol. Što je sadržaj ove supstance u ulju veći, to je i ono blagotvornije i efikasnije. Pored karvakrola, u sastavu ulja je i timol koji je isto tako značajan sastojak za jačanje imunog sistema.

Rival antibioticima

Rezultati mnogih naučnih studija pokazali su da je ulje divljeg origana jednako efikasno sredstvo u borbi protiv infekcija, koliko i savremeni antibiotici, u nekim slučajevima čak i jače. Osim što je delotvorno u suzbijanju čak 25 različitih bakterija i gljivica, odlična je preventiva protiv gripa i prehlade. U terapiji infekcija, ulje divljeg origana kao pomoćno sredstvo vrlo brzo deluje, jer ne dozvoljava bakterijama i virusima da razviju otpornost i tako sprečava re-infekciju.

Eliminiše višak tečnosti iz organizma

Ulje divljeg origana deluje i kao odličan diuretik, jer eliminiše višak tečnosti iz organizma. Zahvaljujući izraženim antibakterijskim, antivirusnim, germicidnim, antiparazitskim i antioksiditivnim svojstvima, uništava ešerihiju koli, kandidu, salmonelu, stafilokoke…

Obratite pažnju!

I pored svih svojih blagodeti, ulje divljeg origana, ipak ne može svako da koristi. Posebno treba da ga izbegavaju osobe koje pate od nedostatka gvožđa, jer može dovesti do toga da se ovaj mineral u telu slabije apsorbuje, ali i srčani bolesnici, svi koji imaju povišen krvni pritisak, trudnice i dojilje.