Sok od pšenične trave je otkrila Dr Ann Wigmore.

Sanjam o svetu bez bolesti, bola i duševnog poremećaja. Koji se svet karakteriše savršenom ravnotežom, blagostanjem, zdravljem i harmonijom.

dr. Ann Wigmore

Sok od spelte prva je napravila engleska doktorka Ann Wigmor koja se pre više od pola veka izlečila od raka debelog creva, upravo zahvaljujući ovom zelenom soku.

U ranom detinjstvu samo posmatranjem svoje bake je naučila svaku tajnu lečenja.

Nakon duge bolesti i brojnih zdravstvenih problema, Ann se vratila učenjima bake i počela se baviti lekovitim travama, prirodnim lekovima.

Živela je preko 90 godina. U poznoj dobi od 82 godine Dr. Ann Wigmore nije imala nijedne sede vlasi. Veruje se da je sok od Spelte bio jedan od razloga njene vitalnosti, uz sve one genetske predispozicije i zdrav život koji je vodila.

To je bilo toliko neverovatno da su je studenti zamolili da im dopusti da prouče njenu kosu u laboratoriji. Test je pokazao da je to bila njena prirodna boja! To je bio rezultat redovnog pijenja soka mlade pšenične trave, pijenja fermentisanog napitka od klica žitarica, koji je prepun vitamina B, K i E, proteina i enzima, zdrave ishrane i povremene detoksikacije.

Kako je i sama doktorka rekla: “Ne obećavam da će vam Zeleni sok od žita dati besmrtnost, ali osećaćete se sve življe od njega. Jer prečišćavanjem krvi i obnavljanjem ćelija usporavate proces staranja.”

1984. godine izlazi saopštenje Dr. Robinsona. „Žive namirnice i kancer“ sa spektakularnim saznanjem da presna hrana umanjuje rizik od raka za 75%. A da ga sok od pšenične trave redukuje za 95%.

Najnovija znanstvena otkrića dokazuju da je dr. Ann bila u pravu u većini svojih predviđanja i preporuka. Verujem da će doći dan kad će studenti medicine proučavati knjige Ann Wigmore kao što danas proučavaju Hipokrata.

Sa vama delimo 5 prednosti ovog soka:

1.Smanjuje upale

Zeleni sok smanjuje upale u vašem telu. Mnoga istraživanja pokazuju da je upala krivac za brojne zdravstvene probleme, uključujući srčane bolesti, dijabetes, maligne bolesti i mnoge druge.

2.Povećava hidrataciju

Zeleni sok obezbeđuje pravu ravnotežu vode i minerala za povećanje ukupne hidratacije vašeg tela, što može pomoći u bilo čemu, od svraba kože pa sve do smanjenja žudnje za šećerom. Osećate se gladnije kada ste dehidrirani, pa vam poboljšanje ukupne hidratacije može pomoći da jedete uravnoteženiju ishranu.

3.Poboljšava varenje

Enzimi u svežem zelenom soku poboljšavaju vaše probavno zdravlje, a većina zdravstvenih stručnjaka veruje da najmanje 80% vašeg imunološkog sistema živi u vašem sistemu za varenje.

4.Ojačava imunski sistem

Zeleni sok vaše telo hrani biljnim hranljivim materijama i hlorofilom. Hlorofil jača vaš imuni sistem, pomaže u kontroli upale, povećava proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i pomaže u poboljšanju sposobnosti vaših ćelija da prenose kiseonik.

5.Poboljšava zdravlje kože

Prednosti zelenog soka za dodatnu hidrataciju čini ga posebno dobrim za vašu kožu, održavajući je čistom i dajući vam dodatni zdrav sjaj.

Pa da li stvarno tako nešto postoji?

Postoji i te kako.

Što je najlepše u svemu tome, da je svima postalo dostupno:

https://eliksirvitalnosti.com/zeleni-sok-od-zita-spelte/