Zeleni Sokovi Nemet DOO

Isporuka i poštarina

Cene sa PDV-om

Sve cene navedene na sajtu su važeće na dan porudžbine i u njih je uključen PDV. Sve cene su date u dinarima. Po zaključenju porudžbine na sajtu, dobićete e-mail potvrdu porudžbine. Ovaj e-mail sadrži vaše podatke, koje ste ostavili prilikom poručivanja.

Plaćanje

a) Plaćanje pouzećem

Ukoliko pri potvrdi narudžbe izaberete plaćanje pouzećem, gotovinom ćete platiti odabrane proizvode prilikom preuzimanja. Plaćanje pouzećem je moguće isključivo na teritoriji Srbije.

b) Plaćanje platnim karticama

Direktno online plaćanje platnim karticama kao što su DinaCard, VISA i MasterCard/Maestro trenutno nije u funkciji. Hvala Vam na razumevanju.

Dostava

Dostava na teritoriji Srbije se obavlja direktno preko kurirske službe firme Zeleni Sokovi Nemet Doo. Zbog osetljivosti proizvoda i zahtevanog načina transporta Zeleni Sokovi Nemet Doo je jedini kompetentan u dostavi i proizvodi se ne mogu dostavljati ostalim kurirskim službama i Post Expressom zbog nedostatka garancije da se dostave proizvodi u zamrznutom stanju. Dostava se odvija po zonama i svaka zona ima svoju minimalnu vrednost naručivanja od koje je dostava besplatna. Kurirska služba zadržava pravo izmene cenovnika svojih usluga i minimalne vrednosti naručivanja.

Dostava se ne vrši nedeljom i za vreme državnih praznika, osim ako se strane nisu drugačije dogovorile. Svaki vanredna dostava van predviđenih dana se vrši uz naknadu. Nakon zaprimanja Vaše narudžbe dobićete automatsku poruku na email adresu koju ste ostavili. Ukoliko nam budu potrebne dodatne informacije, kontaktiraćemo Vas na broj telefona koji ste naveli.

Svi proizvodi u zamrznutom stanju dolaze adekvatno upakovani u transportnim ambalažama.

2. ODUSTANAK OD UGOVORA

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice smatra se prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat u državinu, odnosno u državinu lica koga je kupac odredio, a nije prevoznik. Prilikom odustanka kupac ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Za proizvode u zamrznutom stanju, za personalizovane proizvode (primera radi personalizirani plan ishrane) važe druga pravila: posle preuzimanja istih ne može se odustati od kupovine. Proizvodi u zamrznutom stanju su jako osetljivi i nakon dostave mi nemamo uvid u načinu čuvanja i skladištenja istih od strane kupca, tako da nismo u prilici da ih preuzmemo nazad. Postoji specijalni slučajevi, za to pogledajte tačku 3. REKLAMACIJA PROIZVODA.

Za proizvode koji se mogu vratiti u roku od 14 dana, kontaktirajte nas i poslaćemo uputstvo o načinu vraćanja robe. Prema Zakonu o zaštiti potrošača, troškove vraćanja proizvoda snosi kupac.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.

Moguće je vratiti samo proizvode koji su nekorišćeni, neoštećeni i u nenačetoj i originalnoj ambalaži, sa originalnim računom.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan, doznakom na bankovni račun kupca.

3. REKLAMACIJA PROIZVODA

Na osnovu Zakona o zaštiti potrošača, “Sl.glasnik RS” br.62/2014, preduzeće ZELENI SOKOVI NEMET DOO PALIĆ, dana 08.11.2021. donosi sledeće: 

PRAVILNIK O REKLAMACIJI                                                         

Potrošač ima pravo da uloži prigovor (reklamaciju) u prodajnom objektu ZELENI SOKOVI NEMET DOO PALIĆ, ili putem online obrasca za reklamacije.

Potrošač može ostvariti pravo na reklamaciju isključivo uz priložen račun (fakturu) o kupljenom proizvodu. Prodavac je dužan da u roku od osam dana od dana prijema reklamacije pisanim ili elektronskim putem odgovori potrošaču na izjavljenu reklamaciju. Rok za izvršenje je 15 dana od dana podnošenja reklamacije.

Član 1.

Kod proizvoda koji zahtevaju specijalni tretman pri transportu (pr. smrznuti proizvodi), ako su dostavljeni u sumnjivom stanju da su otopljeni (tj. meka vlažna kutija, mekani sadržaj na stisak), kupac ima pravo i trebalo bi da ne preuzme robu od dostavljača ili da traži zamenu. Nakon ne kontrolisanog preuzimanja nema pravo na reklamaciju, jer mi nemamo uvid u načinu čuvanja i skladištenja istih od strane kupca, tako da nismo u prilici da uvažimo reklamaciju.

Član 2.

Kod personalizovanih proizvoda (plan ishrane, dijete itd koji se preračunava i sastavlja za svako lice posebno i individualno), kupac ima pravo da uloži reklamaciju u prodajnom objektu ZELENI SOKOVI NEMET DOO PALIĆ, ili putem online obrasca za reklamacije.

Član 3.

Kod svih ostalih proizvoda u slučaju oštećenja ambalaže, kod slučajno zamene proizvoda itd. Kupac ima pravo pravo da ne preuzme proizvod. Ako nesvesno preuzme takav proizvod, ima pravo da uloži reklamaciju u prodajnom objektu ZELENI SOKOVI NEMET DOO PALIĆ, ili putem online obrasca za reklamacije.

Član 4.

Ovlašteno lice za rešavanje reklamacija je lice koje je ovlastio direktor firme.