Novu godinu smo dočekali, ali dolazi nam Badnje veče, Božić, zatim Dan zaljubljenih, posle – 8. Mart, a tu su i rođendani kolega, prijatelja i rodbine. A letnja sezona nije daleko!
Obratite pažnju na to šta jedete! Dijetalni svečani meni će biti spasilac za one koji ne mogu odustati od gastronomskih užitaka. Ukusna i zdrava jela na stolu neće dodati višak kilograma.

Bogato postavljeni sto ne znači obilje visoko kalorične hrane. Dovoljno je da se odreknete sledećih proizvoda: alkohola i likera (oni su ne samo bogati kalorijama, već će probuditi vaš apetit); komercijalno dostupan majonez (sadrži brojne biljne masti, emulgatore i poboljšivače ukusa); svu prženu i masnu hranu; hleb i proizvodi od brašna. Preporučljivo je da se ograniči potrošnja sireva.
Zeleno svetlo na prazničnom stolu dajemo nisko kaloričnoj hrani: povrću, morskim plodovima, zelju, piletini i ćuretini, nisko-masnoj pavlaci ili jogurtu, voću, desertima od sira i mekinja, želeu, mineralnoj vodi, svežim sokovima, voćnim sokovima, suvom vinu (ako se ne možete odreći alkohola).