Redovno trenirate, vodite računa o ishrani ali ipak nemate dovoljno energije i osećate malaksalost? Koliko god se trudili da ishrana bude zdrava i prilagođena vašim fizičkim naporima, u većini slučajeva nećete uspeti da unesete sve potrebne nutrijente.

Bez obzira da li se bavite sportom profesionalno, rekreativno ili redovno trenirate u teretani vama je potrebna energija koju morate uneti putem ishrane. Takođe, važno je da iz upotrebe izbacite namirnice koje vam oduzimaju energiju i loše utiču na imunitet.

U ovom tekstu daćemo vam savete kako imati više energije i koji suplement će vam pomoći da povećate performanse na treningu i utakmici.

Kako imati više energije?

Svaki sportista radi na tome da dovede svoje telo u najbolje stanje, da se oseća dobro i da ima dovoljno energije da odradi svaki trening ili utakmicu. Ali, nekada to prosto ne polazi za rukom.

Kako bi vaše telo bilo u stanju da velike fizičke napore izdrži i ne dođe do ozbiljnijih povreda, pored kvalitetnog treninga potreban je dobar oporavak i obroci bogati važnim nutrijentima koji će nadomestiti sve što je potrošeno.

Svaka od navedenih stavki ima svoj veliki uticaj na vašu energiju tokom celog dana, a saznajte u nastavku kako da oporavite mišiće i koje namirnice se preporučuju za povećanje energije.

Oporavak mišića nakon treninga nikako ne zaobilazite

Nakon svakog fizičkog napora, bilo da je to trening ili utakmica, potrudite se da što pre i što bolje oporavite mišiće i generalno kompletno telo. Svaki put kada nakon fizičke aktivnosti ne oporavite telo već nastavite sa drugim aktivnostima, povećava se rizik za povrede ali i umanjuju performanse.

Takođe, kada se mišići oporave od jedne fizičke aktivnosti biće spremniji za novu aktivnost i trening sa dosta više energije i boljim performansama. Najbolji načini oporavka posle treninga su:

završiti trening manjim intenzitetnom, ne prekidati visok intenzitet naglo jer može doći telo u stanje šoka;
istezanje nakon završnog manjeg intenziteta treninga;
tuširanje naizmenično toplom i hladnom vodom;
rehidratacija običnom mineralnom vodom;
dovoljno sna.

Hrana za više energije – Šta jesti a šta izbegavati

Nakon fizičkog oporavka od treninga, potrebno je nadomestiti potrošenu energiju putem ishrane. Zdravlje, ali i energija, na usta ulazi zato je neophodno imati redovne obroke bogate proteinima, vitaminima i drugim važnim nutrijentima. Ovi nutrijenti su potrebni za održavanje i sprovođenje mnogih procesa u organizmu.

Za oporavak i dodatnu energiju preporučuje se konzumiranje sledećih namirnica: 

zelene salate (spanać, kelj, rukola,…), 
orašasti polodovi (badem, orah, kinoa,..), 
neprerađeno meso (piletina, ćuretina, junetina,…), 
jaja, 
integralne žitarice, 
voće (jabuke, banane, lubenice, borovnice,…), 
semenke bundeve, 
crna čokolada, 
riba (losos, tuna), 
avokado, 
nemasni sir i drugi mlečni proizvodi (kiselo mleko, grči jogurt,…).

Ove namirnice će vam dati dodatnu energiju i nutrijente koji će održavati vaš organizam, ali postoje i namirnice koje imaju potpuno drugačiji uticaj na organizam. Namirnice koje trebate izbaciti, ili barem izbegavati u svakodnevnoj upotrebi, su: veštački zaslađivači, industrijski prerađena hrana (čokolade, čipsevi), alkohol, energetski napici,… Sve ove namirnice će vam dati energiju momentalno, ali će nakon kraćeg vremena energija naglo opasti.

Dodatak ishrani za više energije – Supelementi za zglobove i mišiće

Da li znate da količina nutrijenata koju ćete uneti ishranom zavisi od kvaliteta zemljišta, načina uzgajanja i načina pripreme tih namirnica?

Koje god voće ili povrće uzeli za primer, svaki plod koji je izrastao na plodnom i kvalitetno obrađenom zemljištu imaće mnogo veću količinu nutrijenata. Čak i kod organski uzgajanog voća i povrća može se izgubiti mnogo važnih sastojaka ukoliko obrok ne pripremite na pravi način.

Zato se preporučuje da svakako dodatno uzimate suplemente i na taj način budete sigurni da ćete uneti sve što je potrebno od vitamina, proteina, aminokiselina, enzima, itd. Najbolje je pronaći dodatak ishrani za više energije koji ima sve nutrijente koji su vam potrebni, kako ne bi morali da trošite novac na više različitih. Jedan od takvih svakako je Green Power Shot.

Napitak Green Power Shot poseduje ogroman broj različitih nutrijenata, bukvalno sve što vam je potrebno pa čak i više od toga. Dodatna prednost je što se brzo i jednostavno priprema, neće vam oduzeti previše vremena, a rezultati su fenomenalni.

Green Power Shot napitak za povećanje performansi na treningu

Napitak koji se pravi kombinacijom spelte i ječma sa dodacima omega 3 masnih kiselina i livadskog meda. Spelta i ječam su među najzdravijim žitaricama, od njih se prave zeleni sokovi koji su bogati mnogim nutrijentima. 

Možete li zamisliti onda koja količina važnih sastojaka se nalazi u soku koji se pravi kombinacijom ove dve žitarice?

Pored jačanja imuniteta, poboljšanja krvne slike, kompletnog oporavljanja organizma ovaj napitak je važan za zaštitu mišića, hrskavica i zglobova sportista. Sve to uticaće povoljno na energiju i pokretljivost na treninzima.

Već smo naveli da je u pitanju napitak, ali ovaj napitak za razliku od drugih dostavljamo u obliku zaleđenih kuglica. 

Na taj način čuvamo sve sastojke koje sadrži minimum godinu dana. Sama priprema je vrlo jednostavna, nekoliko kuglica rastvorite u negaziranu mineralnu vodu, promešate dok se ne rastope i popijete na prazan stomak odmah nakon ustajanja. Za ovaj proces biće vam potrebno svega 2 minuta.

Poručite online ili potražite kod naših distributera

Green Power Shot zeleni sok možete poručiti online putem našeg portala i paket od 15 porcija dostavićemo na vašu adresu. Takođe, pogledajte spisak prodajnih mesta naših distributera gde možete lično kupiti.

Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih za Green Power Shot napitak budite slobodni da nas kontaktirate na tel: 061 2103555, potrudićemo se da vam odgovorimo na sva vaša pitanja.