Uvek, tokom celog života, potrebno je voditi računa o svom zdravlju ali u današnje vreme potreba za jačanjem imuniteta je preko potrebna. Mi smo narod koji voli lep i brz život, a to sa sobom povlači i jako nezdrav način zivota i ishranu.

Nemojte dolaziti u situaciju da počnete razmišljati o svom zdravlju kada do problema već dođe, mi glasamo za preventivu i jačanje imuniteta kako do bolesti i većih zdravstvenih problema ne bi došlo. Jačanje imuniteta je osnova zdravog tela, a to nije moguće postići samo zdravom ishranom već je potrebno uključiti i neki suplement. U ovom tekstu otkrićemo vam koji je to najbolji preparat za jačanje imuniteta.

Imunitet ne možete potpuno ojačati samo zdravom ishranom

Da, to je istina koliko god svi nutricionisti i doktori o tome pričali, jer današnje namirnice koje kupujemo u velikim marketima nisu kao što su nekada bile, domaće i pune vitamina. Nova tehnologija je umešala svoje prste jer je naš način zivota to zahtevao, zato nismo sigurni koliko uopšte nutijenata sadrže to voće i povrće. Koliko god da se trudite da jedete zdrave obroke, ishranom ne možete uneti potrebnu dnevnu količinu svih nutrijenata koje su potrebne organizmu da bi jačao imunitet i obavljao sve metaboličke procese. Zato je jedino rešenje pronaći adekvatan suplement koji će nedostatak nutrijenata putem ishrane nadoknaditi.

U poslednje vreme ponuda raznih tableta, praškova, sirupa je sve veća zbog situacije koja nas je zadesila prethodnih godina, ali treba izabrati onaj koji će stvarno doneti pozitivan efekat. Najbolje bi bilo da postoji neki čaroban napitak koji bi popili i koji bi regulisao ceo naš organizam, ali da li stvarno postoji tako nešto?

Zeleni sok od žita – Čarobni napitak i preparat za jačanje imuniteta

Da, takav napitak stvarno postoji i nije priča za malu decu, već prirodni sok koji daje pozitivne efekte već nakon 10ak dana.
Japanski naučnik i pronalazač Yoshihide Hagiwara je veći deo svog života istraživao biljke u nadi da pronađe onu koja ima najviše nutrijenata u sebi, i došao je do zaključka da je
baš ječam jedna od tih biljaka. Zato smo ovaj sok uvrstili u našu ponudu prirodnih zelenih sokova.

Sok nastaje presovanjem mladih izdanaka i klice isključivo organski uzgajanog žita, i kombinuje se sa dodatnom omega 3 masnih kiselina. Ova kombinacija u sebi sadrži sve potrebne vitamine, minerale, aminokiseline, hlorofil i druge važne sastojke za normalno funkcionisanje kompletnog organizma.
Posebno treba istaći hlorofil (tečni kisonik) koji je jako važan za krvnu sliku, a pored toga dobar je za detoksikaciju, čišćenje organizma od štetnih materija i izbacivanje viška vode.
Takođe, sok sadrži vitamin C i gvožđe koji imaju funkciju stvaranja hemoglobina (hormon) koji ima funkciju da prenosi hlorofil (kisonik) do ćelija po celom telu.

Sok od ječma ima pozitivne efekte još kod:

  • smanjenja holesterola u krvi,
  • normalizacije krvnog pritiska,
  • elastičnosti krvnih sudova,
  • smirivanja upala,
  • vitalnosti celog tela.

Jednostavno, brzo i efikasno rešenje za jačanje imuniteta

Ovaj sok ne bi bio toliko praktičan kada bi zahtevao previše vremena za pripremu, jer se konzumira ujutru kada smo uvek u velikoj žurbi. Ali mislili smo i na taj aspekat, tako da je za pripremu ovog soka potrebno manje od 2 minuta.

Ono što i na prvi pogled zelenih sok od ječma izdvaja od drugih preparata i suplemenata je način dostave i čuvanja. Dostavlja se u vidu zamrzntih kuglica, jer se na taj način čuvaju svi sastojci i sigurni smo da ćete uneti 100% potencijal tog soka. Zato je važno da se čuva u zamrzivaču i da se popije odmah nakon pripreme. Priprema se tako što se 1-6 kuglica, koliko je preporuka da se dnevno konzumira, rastvori u mineralnoj negaziranoj vodi i meša dok se ne rastope.

Ukoliko vam je mnogo hladno da ga odmah popijete, postoji jedan lak način da ga malo zagrejete. U drugoj posudi sipajte vodu do najviše 40 stepeni temperature i čašu sa sokom stavite u tu posudu dok se ne zagreje dovoljno da je možete popiti.

Važno je napomenuti da je sok potrebno popiti ujutru pre konzumiranja vode, hrane i cigareta na potpuno prazan stomak. Nakon što popijete sok potrebno je da organizam miruje, da napravite pauzu (za svaku kuglicu 15 minuta) i tek nakon te pauze možete početi da konzumirate ostale namirnice.

Da li želite da ojačate imunitet na prirodan a jednostavan način?

Na našem sajtu možete pronaći još informacija o zelenom soku od žita a ukoliko imate nekih dodatnih pitanja i saveta, budite slobodni da nas kontaktirate rado ćemo otkloniti sve vaše nedoumice.

Usput pogledajte komentare jednog dela korisnika naših zelenih sokova, a biće nam zadovoljstvo da se i vi uverite u pozitivan efekat soka, da na spisak dodamo i vaše iskustvo u korišćenju zelenog soka od žita.