Koliko pažnje posvećujete svom licu i koži svog lica?

I ne, ne mislimo na to koliko često kupujete šminku, već na to koliko često i kako negujete svoje lice. Složićete se da ni najskuplja šminka ne može da prikrije i zamaskira kožu lica koja nije negovana i zato uvek na prvom mestu treba da Vam bude nega.
Da bi se očuvala vitalnost kože lica, nega je od izuzetnog značaja u hladnijim periodima tokom godine. A pre nego što počnete sa negom morate da znate koji je Vaš tip kože.

nega-lica-zena-sa-crnom-maskom-za-lice

Zima, zima, e pa šta je…

Ako je zima, nije lav… A možda i jeste. Od svih godišnjih doba, zima ima najnepovoljniji uticaj na Vašu kožu. Zimi je metabolički bioritam sporiji, a on je zadužen za proizvodnju novih ćelija. Koža lica je konstantno izložena vremenskim neprilikama – vetru, hladnoći, promeni vlažnosti vazduha i slično. Tokom zime koža se dodatno isušuje zbog grejanja i boravka u prostorijama gde je vazduh suv i topao.

Navedeni uticaji su stres za kožu pa je neophodno da pažljivo negujete. Da, važno je da tokom cele godine negujete kožu, ali u toku zime i u prelaznom periodu iz jeseni u zimu, i iz zime u proleće je i neophodno. U ovim periodima se nivo hidratacije kože znatno menja, pa koža može postati suva i zategnuta, a u nekim slučajevima može doći čak i do pucanja.

Za izrazito suvu kožu preporučuje se ulje od semenki maline jer deluje kao melem za suvu i ispucalu kožu i istovremeno je štiti od UV zračenja. Može se kupiti i kod nas u dobro snabdevenim prodavnicama zdrave hrane.

I ne zaboravite tokom zimskog perioda veoma je važno da se zdravo hranite, da jedete što više povrća, voća u umerenim količinama i da pijete dovoljno vode.
Adekvatna ishrana će Vas štititi od prehlada i gripa, a Vaša koža će biti blistava i zdrava, uprkos hladnom vremenu i manjku sunčeve svetlosti.