Proizvodi

Zeleni sok od mirođije

sa omega-3 masnim kiselinama u zaleđenom stanju

2,600.00RSD

  • Zeleni sok od mirođije u zaleđenom stanju sa omega-3 nezasićenim masnim kiselinama

  • Za smanjenje simptoma kod dijabetesa tipa 1 (tzv. insulin zavisni dijabetes), smanjenje simptoma i stimulaciju rada pankreasa i potpuno ozdravljenje kod dijabetesa tipa 2. Takođe se koristi kod smanjenju tegoba u želucu uzrokovano bakterijom Helicobacter pylori.
  • 36 porcija (ledenih kuglica) je upakovano u kutiju čuva se i transportuje se u smrznutom stanju rok trajanja na -18°C: 1 godina od dana proizvodnje

Slični proizvodi koji će Vam se svideti ...

Šta je zeleni sok od mirođije sa omega-3?

Zeleni sok od mirođije je hladno ceđeni sok od prastare sorte mirođije – aneto (Anethum graveolens), koja i danas postoji u divljini, u istočnim zemljama Sredozemnog mora.

Presuju se listovi, cvet i seme bez dodatnih materija (konzervansa, šećera i boja).

 

Šta u sebi sadrži zeleni sok od mirođije?

Sadrži veliku količinu minerala potrebne za naš organizam (Ca, Fe, Cu, Mg, K, P i Zn). Minerali Cu i K pomažu u kontroli rada srca i krvnog pritiska.

Sadrži veliku količinu vitamina C koji je u vodi rastvorljivi antioksidans. Sadrži takođe i vitamin A, E, B1, B2, B3 i B6 vitamine. B vitamini su neophodni za zdravu kožu, kosu, oči, jetru, nervni sisem, srce, mišiće, imuni sistem, jednom rečju za sav organizam. Vitamini C, A i E su antioksidansi i oni vezuju slobodne radikale u našem organizmu koji su odgovori za starenje organizma i koji oštećuju organizam i pogoršavaju imunološki sistem.

Sadrži eugenol, eterično ulje koje ima antiseptička dejstva i utiče na nivo šećera u krvi tj. ima svojstvo snižavanja šećera u krvi.

Sadrži hlorofil koji je „tečni kiseonik“. Hlorofil ima antibakterijsko svojstvo, umanjuje rast i razvoj nezdravih bakterija u organizmu. Isto tako hlorofil ima i antiupalno svojstvo. Takođe doprinosi alkalizaciji organizma.

Čemu služi ovaj sok?

Poboljšava apetit i varenje, smiruje nadimanje i povraćanje, dobar je protiv nesanice, poboljšava pamćenje, povećanje potencije kod muškaraca.

Ublažava simptome i delimično oporavlja od dijabetesa tipa 1. Kod osoba sa dijabetesom tipa 2 može se postići potpuni oporavak bez simptoma. Sok ima pozitivno dejstvo i na želudačne probleme prouzrokovane od strane Helicobacter pylori.

Zbog svojstva da razređuje krv, odličan je kao preventiva protiv srčanog i moždanog udara. Sprečava razdražljivost, umor, depresiju, dekoncentraciju. Omogućuje pravilno funkcionisanje metabolizma šećera, masti i ugljenih hidrata, pomaže insulin da reguliše nivo šećera u krvi.

Zbog velike količine enzima i belančevina, sveže ceđeni sok od mirođije u dodiru sa vazduhom se brzo oksidiše, gubi svoje dobre osobine i zato je potrebno da bude stalno zaleđen. Ovo znači da se transportuje i čuva u zamrznutom stanju. Jednom odleđene kocke se ne mogu ponovo zalediti jer gube sve svoje prvobitno svojstvo tj. neće imati očekivano dejstvo.

Pakovanje

Sok se nalazi u porcijama u takozvanim zaleđenim kuglicama. Kuglice imaju svoje ambalaže i sve skupa je spakovano u kartonsku kutiju. Jedna kutija sadrži 36 zaleđenih kockica, koje su dovoljne za više od mesec dana. Neto masa zaleđenog soka u kutiji je 400 grama.

0
X