Oto Varburg, poznati nemački fiziolog i biohemičar, istakao se svojim istraživanjem metaboličkih procesa u ćelijama, naročito u kancerogenim ćelijama, za što je 1931. godine dobio Nobelovu nagradu za fiziologiju ili medicinu. Njegovo otkriće „Varburgovog efekta“ ili „aerobne glikolize“ izazvalo je revoluciju u razumevanju kancera.

Oto Varburg, otkrio u kojoj sredini kancer nastaje

Varburgova teorija otkrila je da kancerogene ćelije, čak i kada je prisutan dovoljan kiseonik, imaju tendenciju da koriste anaerobnu glikolizu za proizvodnju energije. Ovo otkriće razbija prethodno shvatanje da su ćelije anaerobne samo kada im nedostaje kiseonik. Dalja istraživanja su pokazala da promene u metaboličkim putevima mogu biti ključne za borbu protiv kancera.

Ključno je razumeti da se ćelije kancera formiraju u kiselom okruženju organizma. Rešenje za ovaj problem može biti jednostavnije nego što se čini. Zeleni sok od spelte može da bude odgovor.

Zeleni sok od spelte, pomaže u borbi protiv kancera

Zeleni sok od spelte je izuzetno bazan i sadrži visoku pH vrednost. Ovaj sok je bogat hlorofilom, aktivnom supstancom koja pomaže u alkalizaciji organizma. To znači da zeleni sok od spelte pomaže da se neutrališe kiselost u organizmu i stvori povoljno okruženje za borbu protiv kancerogenih ćelija. Kada organizam povrati neutralnu pH vrednost, kancerogene ćelije gube svoju sposobnost razmnožavanja i nestaju.

Važno je napomenuti da je Zeleni sok od spelte bezbedan za upotrebu tokom medicinskih terapija. Dok se konvencionalne terapije često bore protiv malignih ćelija uništavajući i zdrave, Zeleni sok od spelte obogaćuje organizam mikronutrijentima poput vitamina, minerala, enzima i hlorofila. Ovo jača imunitet i poboljšava krvnu sliku, pružajući dodatnu podršku organizmu u borbi protiv bolesti.

Uzimajući u obzir ova saznanja, integracija Zelenog soka od spelte u ishranu može biti korak ka zdravijem životu i efikasnoj borbi protiv kancera. Svojim prirodnim sastavom i bezbednošću za upotrebu, ovaj sok predstavlja moćan alat u očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti.